Vols unes vacances on caminant puguis aprendre les herbes de l’entorn del Pirineu i les seves utilitats tot estant en una casa rural amb encant? Així són les nostres vacances!

Caminarem per la vall Fosca, als peus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, per aprendre a reconèixer les herbes, flors, fruits i llavors i els seus usos remeiers, alimentaris i gastronòmics. També aprendrem a reconèixer plantes per elaborar begudes com la ratafia i el seu ús com a plantes tintoreres i saboneres. I acabareu cada jornada elaborant el vostre remei, la vostra recepta, el vostre licor o el vostre sabó amb les herbes collides al camp.

Des de Casa Leonardo, conjuntament amb l’empresa Naturalwalks, us proposem unes vacances diferents.

L’estada d’una setmana a Casa Leonardo de la Vall Fosca ha estat una prova que la realitat pot ser millor que els  somnis. De fet, vàrem gaudir d’una fórmula màgica: un espai paradisíac amb el remor del riu, una casa amb història, una família acollidora i alegre, uns aliments autèntics, un guia expert i amable… Fins i tot la meteorologia va acompanyar.

Ja ho diu el proverbi: Quan hom desitja des del fons del cor, l’univers sencer conspira per fer-lo real.

Amb agraïment i una mica de enyorança.

              Linita i Sebastià de Mallorca-Vacances entre herbes juliol 2013-


Diumenge 15 de Juliol. Arribada a Casa Leonardo (Senterada)

Arribada a la tarda – nit. Rebuda i sopar de benvinguda.

Dilluns 16 de Juliol. Cadolla – Senterada i les plantes i els seus usos en la regió.

Caminada tranquil · la per integrar al nou paisatge de la muntanya mediterrània i la seva cultura local. Des del municipi de Cadolla visitarem les restes d’un antic Molí, i en el nostre camí descobrirem les llegendes al voltant de les bruixes de la zona, així com començarem a iniciar-nos en la identificació de les orquídies, la seva flora i fauna.

Dimarts 17 de Juliol. Cèrvoles, Puigcerver i les plantes per infusions i begudes.

Pujada fins al poble de Cèrvoles on podrem perdre la nostra vista fins el més lluny de la vall per reprendre el camí a Puigcerver. Pel camí ens donarà temps d’aprendre les històries de la transhumància cap al Pirineu, aprendre com ha canviat el paisatge en l’últim segle fins avui i gaudir del passeig per diferents llocs de la Vall.

Dimecres 18 de Juliol. Castell d’Estaó, Pont del Diable i les plantes comestibles.

Caminada espectacular entre prats, barrancs i rouredes de la zona. Pel camí podrem gaudir dels prats de mitja muntanya en flor, amb nombroses espècies de flors, entre elles curioses orquídies per arribar al Pont del Diable, on perdrem l’alè!

Dijous 19 de Juliol. Estany Gento i les plantes remeieres.

Visita a l’Estany Gento dins el Parc Natural d’Aigüestortes i Sant Maurici per gaudir de l’olor fresc dels prats d’alta muntanya, especialment de la seva flora alpina. Amb un descens seguint el traç de l’antic ferrocarril fins a la Vall Fosca.

Divendres 20 de Juliol. Llac de Montcortès i les plantes tintòries.

Excursió de comiat per arribar fins al Llac de Montcortès, un petit llac entre prats ple de sorpreses naturalistes. Dia de passeig a l’ombra, menjar calent de camp i bany per a qui s’atreveixi a capbussar-se en les aigües cristal·lines. Comiat.

Desitgem que gaudiu d’aquestes vacances!

 

5 nits, 4 sortides a la natura amb guiatge i taller des de 585,00€

L’estada inclou:

  1. 5 nits d’allotjament amb pensió completa a Casa Leonardo.
  2. Els dinars es proporcionen amb carmanyola i tovalló de farcell, per generar el mínims residus.
  3. Dossier d’informació
  4. 5 passejades guiades per un guia de natura professional (Evarist March de Naturalwalks).
  5. 4 tallers per aprendre a crear productes amb plantes
  6. Assessorament post curs de Naturalwalks
  7. Assegurança d’accident

Dificultat:

Rutes de nivell moderat, amb un desnivell mig de 400m i de 5 o 6 hores de durada a ritme tranquil.

*Suplement de 10,00€ per dia per estades en habitació doble ús individual.

L’activitat es realitzarà a partirde 8 persones.

 

Caminant descobrireu que no hi ha males herbes, com a molt n’hi ha de desconegudes i n’hi ha que ens molesten, però totes tenen una seva funció i moltes ens fan servei, ja que ens guareixen, aromatitzen, alegren, relaxen,etc.

Espero que gaudiu d’aquestes vacances entre herbes a la nostra casa rural!

Per vacances ja planificades, consulteu la nostra agenda i si  voleu organitzar una sortida per un grup tancat i sobre una temàtica concreta contacteu-nos.

També hi ha la possibilitat d’allotjar-se més dies si ho desitgeu.