El Cinquè Llac és una ruta o una travessa de senderisme al Pirineu de Lleida, de mitja muntanya, assequible per a tot tipus d’afeccionats i que transcorre per les comarques dels Pallars i Alta Ribagorça a través d’un itinerari senyalitzat dividit en 5 etapes.

Al llarg de més de 100 km el senderista anirà superant l’orografia canviant que ens ofereix la natura, tot gaudint d’una de les zones del Pirineu més desconegudes i alhora més sorprenents, tot descobrint el llac de Montcortès, el Cinquè Llac. [youtube http://www.youtu.be/NN9P-sLcAek]

Tot caminant es gaudirà de racons desconeguts i s’observaran paisatges de gran bellesa, tot coneixent la riquesa gastronòmica de la zona, la geologia, la fauna, la flora… i les arrels identitàries de la història i la cultura de la població local. Fent camí s’anirà aprenent que la zona ha estat habitada des de la prehistòria fins a l’actualitat. Trobarem dòlmens, viles closes, ponts i restes romàniques, bordes, masies… i cabanes de pastor.

Aquests últims són exemples d’arquitectura en pedra seca, un ric tresor de la nostra història, com també ho són els camins transcorreguts, camins de pastors.

El repòs està garantit en diferents cases rurals amb encant, on us oferirem una gastronomia basada en deliciosos productes agroalimentaris local. A Casa Leonardo us allotjareu en finalitzar la 4a etapa per començar la cinquena i última etapa ben descansats i relaxats.

El preu varia segons la quantitat de persones que realitzen juntes la ruta. Per més informació consulteu la web del Cinquè Llac o truqueu a l’Agència Pirineu Emoció tel. 973 681 518, agència que us gestionarà la reserva a tots els allotjaments del Cinquè Llac.