La Vall Fosca  ens convida a visitar més de trenta estanys, uns paisatges d’alta muntanya, amb cims que voregen els 3000 m. d’altitud, i que poden esdevenir ideals per als excursionistes. El Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici és un lloc de visita obligada pels amants de la natura. La porta d’entrada de la comarca del Pallars Jussà a l’únic Parc Nacional que hi ha a Catalunya, és el telefèric de Sallente-estany Gento que supera un desnivell de 450 m. en 13 minuts, a una velocitat ideal per gaudir del paisatge.

Des del Telefèric 2.200 es poden fer nombroses excursions per veure els 32 estanys, que formen aquest espectacular paratge, i rutes com la via verda del Carrilet, 5 km ideal per fer en família, pics prop dels 3000 m com el Peguera o Montsent de Pallars, o la famosa ruta pels refugis del Parc Nacional, Carros de foc.

Sabies que…

El telefèric es va instal·lar el 1989 per a la construcció de la central reversible de Sallente, i que pot arribar a transportar fins a 25.000 kg. Va arribar a portar un camió carregat de formigó. Quan es van acabar les obres es va cedir per a ús turístic a l’estiu.

Per saber-ne més del telefèric de la vall Fosca i dels seus horaris i preus feu click en aquest enllaç.