Parlar d’escalada al Pallars Jussà és parlar d’un petit paradís que fins avui es manté tranquil, tot i que hi ha una activitat  local  força activa. Un paradís del qual podeu gaudir tot estant a la nostra casa rural.

El Pallars Jussà és una comarca privilegiada per a la pràctica d’escalada. Es caracteritza pels seus marcats microclimes que, juntament a una adequada orientació de les parets, permet practicar durant tot l’any diferents modalitats d’escalada: esportiva, clàssica, de llargada diversa, bloc, psicobloc, artificial, big wall, en gel, etc. Pel que fa a la varietat de roca, hi trobem calcari, conglomerat i granit; amb opcions de diverses dificultats.

La varietat de roca  i d’estils d’escalada caracteritzen la comarca , a cavall entre el Pirineu i el Prepirineu , amb un clima que permet gaudir tot l’any de l’escalada com en pocs llocs. Indrets emblemàtics com Sant Gervàs, Serradell , Colomina, Collegats, Terradets, Roca Regina,  Senterada, recullen una varietat de sectors de Bloc (Erinyà, Pessonada, Claverol, etc.), d’Escalada Esportiva (La Panotxa i Can Palauet a Senterada, El Barrancot a Serradell, La Pedrera i El Cine  a Collegats, etc) i d’Escalada Clàssica (Paret del Diable, Paret del Pesso, Talaies de Baiarri, La geganta Adormida, etc.),que converteixen a la comarca del Pallars Jussà en el que anomenem petit i apreciat paradís de roca.

Si voleu gaudir de l’escalada, podeu escollir la nostra casa rural com a campament base!