A mitja hora de la nostra casa rural tenim infinitat d’empreses dedicades als esports d’aventura que us ajudaran a gaudir-ne amb la màxima seguretat al voltant del riu Noguera Pallaresa, el millor riu d’Europa per a la pràctica d’esports d’aigües braves. El riu té trams de tots els nivells, des del més senzill per a nens i principiants, que permet gaudir d’una passejada tranquil·la en un entorn encisador, fins als més complicats, per a aquells que busquen emocions. S’hi pot practicar ràfting, hidrospeed, caiac, cursos de piragua, canoes… però també es poden fer d’altres activitats: descens de barrancs (per exemple el de Viu de Llevata al costat de casa), escalada, tir amb arc, salt de pont, marxes a cavall, parapent biplaça, quads, paintball i multiaventura, entre molts altres.

El Pallars, a causa de la seva configuració orogràfica, és un terreny de joc ideal per a la pràctica de la bicicleta tot terreny. Meravellosos paisatges i centenars de pistes forestals conformen l’escenari idoni per a aquesta modalitat esportiva i també per realitzar excursions 4×4.

A l’hivern, si us agrada l’esquí, les estacions més pròximes per practicar esquí alpí, snowboard, freestyle i esquí de fons són: Espot Esquí, Port-Ainé, Tavascan, Baqueira i Boí-Taüll, a part d’una cinquena on només es practica aquesta darrera modalitat (bosc de Virós). En algunes  també hi ha recorreguts amb trineus de gossos o motos de neu.

D’altra banda, en ser una comarca muntanyosa, els itineraris per practicar les raquetes de neu o l’esquí de muntanya són inacabables.

La vall Fosca ha estat tradicionalment una comarca escollida per a la pràctica d’esports de muntanya. A part de les nombroses ascensions a cims, per la zona més septentrional hi passen el GR11 i l’alta ruta pirinenca. Però existeixen moltes més rutes per practicar l’excursionisme, trekking i l’alpinisme gràcies, en gran part, a la bona xarxa de refugis d’alta muntanya.

Tenim zones pròximes molt importants per a l’escalada com Collegats, de les quals tenim les ressenyes a la nostra casa rural.

També existeixen coves i avencs per a la pràctica de l’espeleologia.

Per tant, si voleu practicar esports d’aventura a la vall Fosca, Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici i Pirineu en general, heu trobat la casa rural ideal!

Guidd